Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zeleninová s jáhly

11. 5. 2014

7 dkg mrkve
-7dkg celeru
-7 dkg petržele
-1 větší cibule
-5 dkg másla
-sůl a pepř podle chuti
-1,5 l kuřecího vývaru
-7 až 10 dkg jáhel
-2 lžíce pažitky nebo petrželky

 

postup

Na rozehřátém másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou zeleninu a asi minutku jí promícháme.
Přilijeme vývar, přidáme sůl, pepř a dobře propláchnuté jáhly. Já jsem dala 10 dkg syrových a polévka je dost hustá, takže se podle toho zařiďte.
Vaříme do změknutí jáhel a zeleniny.
Nakonec dochutíme a přidáme nakrájenou petrželku, pažitku nebo zelenou nať z cibule.

zeleninova_polevka_s_jahly.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář