Jdi na obsah Jdi na menu
 


Whiskey sour

30. 4. 2014

Složením se moderní Whiskey sour vlastně moc neliší od toho námořnického. Podle Mezinárodní barmanské asociace (IBA) pro jeho přípravu budete potřebovat:

  • 4,5 cl bourbonu
  • 3 cl čerstvé citronové šťávy
  • 1,5 cl cukrového sirupu
  • trochu vaječného bílku (může být, ale nemusí)



Na přípravu pak budete potřebovat shaker a nejlépe sklenku typu Old Fashioned Glass. Začněte tím, že všechny ingredience koktejlu vložte do shakeru společně s ledem. Dobře protřepte a poté přeceďte do sklenky. Přidáte-li do koktejlu také bílek, obsah shakeru o to lépe protřepejte, aby se koktejl pěkně rozpěnil. Podávat Whiskey sour je možné i na led. Na závěr koktejl ozdobte plátkem citronu nebo třešničkou.